Tayland’a Gitmeden Önce Bilmeniz Gerekenler | Tayland Gezi | 10 Tavsiye


Yayınlanma Tarihi: 5 Temmuz 2023

Son Güncelleme Tarihi: 7 Ocak 2024

Tayland’a gezi planı yapıyorsanız, büyük ihtimal çoktan araştırma yapmaya başlamışsınızdır. Bu yazıda Tayland’a gitmeden önce bilmeniz gereken 10 tane konudan bahsedeceğim.

Tayland’a gitmeden önce bilmeniz gerekenler listesine geçmeden, vize konusundan bahsetmek istiyorum. Tayland vize istemiyor. Havaalanında Tayland’a girerken pasaportunuza 30 günlük bir damga vuruluyor ve bu damga tamamen ücretsiz.

Zaten çok büyük ihtimal Tayland geziniz 30 günden daha az olacaktır. Eğer daha uzun süre kalmayı düşünüyorsanız Tayland Vize İstiyor mu? | Tayland Vize Ücretleri yazısını okumanızı tavsiye ederim.

Eğer Tayland’da yaşamayı düşünüyorsanız, Tayland’a Yerleşmek yazısını okuyabilirsiniz.

Bu yazıdaki fiyatları, kur oranları çok değişken olmadığı için Dolar ve Baht üzerinden veriyorum. TL karşılıkları için güncel kura göre kendiniz hesaplama yapmanızı tavsiye ederim.

Bu arada yeni bir Instagram hesabı açtım. İstediğiniz zaman bana mesaj atabilirsiniz, takip ederseniz de çok sevinirim 🙂 Instagram: taylanddefterim

1. Bavulda Neler Olmalı?

Tayland'a gitmeden önce bilmeniz gerekenler
Tayland’a gitmeden önce bilmeniz gerekenler

Tayland’a gitmeden önce ilk düşünmeniz gerekenlerden birisi bavulunuzda neler olmalı konusu. Tayland bildiğiniz üzere tropikal bir iklime sahip. Bu sebeple yılın her zamanı sıcak(25-40 derece) ve nemli bir ülke. Her ne kadar Tayland’ın kuzeyi ekvatordan uzaklaştığınız için biraz daha soğuk olsa da buralarda bile şehir içinde 10 derecenin altında bir soğuk görmezsiniz.

Bavulunuzu hazırlarken öyle hırka, ceket, kazak, kaban vs. gibi giyecekler almanıza hiç gerek yok. Tişört, pantolon, şort vs gibi ince kıyafetler alsanız yeterli olacaktır. Zaten çok fazla eşya almayın, hafif gelin ki kolayca gezebilin.

Örneğin ben 2014 senesinden beri Tayland’da yaşıyorum. Uzun kollu gömleği iş dışında giymedim. Sadece bir kere mezuniyet gecesine giderken ceket giydim. Onun dışında sadece bir tane sweatshirt’üm var, onu da part-time iş sebebiyle Tayland’ın kuzeyine Chiang Mai, Chiang Rai, Nan, Phrae, Loei gibi şehirlere gidince, bir de uzun yol motorsiklet sürerken giyiyorum.

Bu arada Tayland Gezilecek Yerler – Görmeniz Gereken 12 Yer yazısını okumanızı tavsiye ederim.

Tayland oldukça nemli bir ülke olduğu için eğer klima veya vantilatör yoksa oturduğunuz yerde bile hemen terliyorsunuz, Bu yüzden gün içinde tişört değiştirmek zorunda kalabilirsiniz. Ben günde bazen 3-4 kere duş aldığımı bilirim. Şu anda bu durum size biraz garip gelebilir, ancak buraya gelince anlarsınız. Eğer yaz aylarında Antalya, Adana, İzmir, Mersin vs. gibi şehirlerde bulunduysanız, zaten bilirsiniz. Bu sebeple fazlaca tişört getirebilirsiniz. Zaten hafif ve küçük olduğu için çok da yer kaplamaz.

Eğer Tayland’ın yağmur mevsiminde (Temmuz-Ekim arasında) geliyorsanız, yine de uzun kollu birşey getirmenize gerek yok. Çünkü zaten muson yağmurları genelde bir-iki saat boyunca yağıp geçiyor. Ayrıca yağmur yağsa bile soğuk olmuyor, yine nemli bir sıcaklık hissediyorsunuz.

Ayrıca bu konudan genel olarak Tayland’a ne zaman gidilir? | Tayland Mevsimleri yazısında bahsettim.

2. Uçaktan İndikten Sonraki Süreç ve Havaalanı

Tayland’a gitmeden önce zaten gezi planınızı yapmışsınızdır. Phuket havaalanına gitmiyorsanız, büyük ihtimal Bangkok Havaalanı yani Suvarnabhumi Airport’a ineceksiniz. Eğer herhangi bir turla gelmiyorsanız, havaaalanından otelinize ulaşım, sim kart alma ve döviz bozdurma konularından bahsedeceğim.

Bu arada yeni bir Instagram hesabı açtım. İstediğiniz zaman bana mesaj atabilirsiniz, takip ederseniz de çok sevinirim 🙂 Instagram: taylanddefterim

2.1 Bangkok Havaalanından Otele Ulaşım

Suvarnabhumi Airport oldukça büyük bir havaalanı. Ama buna rağmen çok da karışık değil. Pasaportunuza damga vurulduktan ve bavullarınızı aldıktan sonra çıktığınız yerde tabelaları takip edin, zaten hem Tayca hem de İngilizce yazılar yazıyor. Sıkıntı çekmezsiniz.

Havaalanından ulaşım için ilk seçeneğiniz tabii ki de taksiler. Ancak gideceğiniz yere göre fazla bir taksimetre ücreti çıkabilir. Çünkü Bangkok havalimanı şehir merkezine biraz uzakta. Bu sebeple benim tahminim en az 250-300 Baht (7-8 Dolar) ödersiniz, tabii oteliniz havaalanından uzaksa bu fiyat 600-700 Baht (17-20 Dolar)‘lara kadar çıkabilir. Eğer bavulunuz ağır ve birden fazla kişiyseniz, o zaman taksi seçeneği mantıklı olabilir. Ayrıca otele direkt ulaşım sağlarsınız.

Eger daha ucuz bir yöntem arıyorsaniz, o zaman direkt şehir merkezine giden Airport Link trenine binmenize öneririm. Hem çok ucuz hem de 30 dakika içinde şehir merkezinde olabilirsiniz. Phaya Thai istasyonuna giderseniz (Bilet ucreti: 45 Baht(1.3 Dolar), oradan BTS duraklarına ulaşabilir, istediğiniz yere kolayca gidebilirsiniz. Veya şehir içinden taksiye binersiniz.

Bu arada dünyanın herhangi bir ülkesinde otel ayarlarken en güvenilir ve en ucuz konaklama bulmak için Booking sitesini kullanmanızı tavsiye ederim.

NOT: Yukarıda verdiğim siteyle benim partnerlik anlaşmam var. Eğer rezervasyon yapmadan hemen önce verdiğim linke basarsanız, bana destek olur, beni çok mutlu edersiniz. Bana Destek Olun sayfasında bahsettim.

2.2 Phuket Havaalanından Otele Ulaşım

Phuket havaalanından şehire gitmek için taksi tutabilirsiniz, ancak yine gideceğiniz yer uzaksa en az 400-500 Baht (11-14 Dolar) gibi yüksek ücretlerle karşılaşabilirsiniz. Grab ve Bolt gibi mobil aplikasyonlar kullanmanızı öneririm. Çok daha ucuza taksi ve araba kiralamanız mümkün.

Eğer daha ucuz bir seçenek arıyorsanız o zaman, Phuket havaalanından her saat başında kalkan Phuket Smart Bus isimli otobüse binebilirsiniz. İlk sefer 08:15 son sefer ise 22:30‘da. Fiyatı ise sadece 100 Baht.

Ayrıca Phuket’te ne yapılır? | Phuket Gezi Rehberi yazısını okumanızı tavsiye ederim.

2.3 Tayland Sim Kart

Havaalanında veya şehir içinde sim kart ve internet paketleri alabilirsiniz. Kayıt yaptırıp, 3, 7 ,10 ,15 ,30 günlük paketler gibi seçenekler arasından seçim yapabilirsiniz. DTAC, AIS, veya TrueMove operatörlerinden herhangi birisini gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

Eğer fiziksel sim kart alacaksanız havaalanında sadece turist sim kartları satılır ve oldukça pahalı. Onun yerine şehir içinde 7-11 marketlerinden normal sim kart alabilirsiniz.

Benim tavsiyem ise Online E-sim şeklinde, QR kodla kolayca telefonunuza kayıt edebileceğiniz, uçaktan iner inmez aktif olan internet paketi almanız.

Benim bulduğum sınırsız internet veren bu paket var;

  • 5 günlük: 4.5 Dolar
  • 7 günlük: 7.5 Dolar
  • 10 günlük: 11 Dolar
  • 30 günlük: 16.5 Dolar

Bunlardan size uygun olanı seçin, internet ve sim kart derdiyle uğraşmayın.

Not: Bu yazıyı okuduğunuz tarihte fiyatlar güncellenmiş olabilir, yukarıda verdiğim linke bakarsanız en güncel fiyatları görebilirsiniz. Ayrıca bu konuda sorularınız olursa bana Instagram üzerinden de ulaşabilirsiniz.

2.4 Döviz Bozdurma

Aslında Tayland’a indiğinizde havaalanında döviz bozdurabilirsiniz ancak bazen yüksek komisyon kesilebiliyor. Bu sebeple sadece şehir içine gidebileceğiniz kadar para bozdurun yeter. (Örneğin 20-30 Dolar yeterli olacaktır). Geri kalan paranızı şehir içinde herhangi bir bankada kolayca bozdurabilirsiniz. Veya Google Haritalar’da “Money Exchange” yazarsanız size en yakın yerleri bulabilirsiniz. Benim tavsiyem ise “Super Rich” şubeleri olur, en iyi kur oranını burası veriyor.

*** Merhaba Ben Faruk, 2014 senesinden itibaren yani 10 senedir Tayland’da yaşıyorum. Eğer benimle birebir görüşmek ve Tayland hakkında aklınıza gelebilecek bütün soruların detaylı cevaplarını bulmak istiyorsanız Danışmanlık Hizmetime bakabilirsiniz.

3. Şehir İçi Ulaşım

Ulaşım konusundan bahsederken Bangkok ve diğer şehirler diye bir ayrım yapmam gerekiyor. Çünkü Bangkok yani Tayland’ın başkenti oldukça büyük ve çok fazla ulaşım seçeneği mevcut. Ancak diğer şehirlede aynı durum yok ne yazık ki.

Bu arada yeni bir Instagram hesabı açtım. İstediğiniz zaman bana mesaj atabilirsiniz, takip ederseniz de çok sevinirim 🙂 Instagram: taylanddefterim

3.1 Bangkok’ta Ulaşım

Bangkok BTS haritası, Bangkok MRT haritası, Bangkok ulaşım, Bangkok Raylı Sistemler Harita
Bangkok Raylı Sistemler Haritası (BTS-MRT)

Bangkok şehir içi ulaşım ilk başta karışık gibi gelse de aslında oldukça kolay. Çünkü BTS ve MRT denilen raylı sistemlerle Bangkok’un neredeyse her yerine kolayca ulaşım sağlayabilirsiniz.

Evet bu haritaya bakınca biraz kafanız karışabilir ancak bir kere kullansanız mantığı kolayca kavrarsınız. Eğer kalacağınız otel bu raylı sistemlere yakınsa ulaşım için çok rahat edeceksiniz demektir. Bu arada Bangkok’ta nerede kalınır? | En İyi 8 Bölge | Otel Tavsiyeleri yazısını okumanızı tavsiye ederim.

Ayrıca Bangkok içinde otobüs, minivan, song taew ve tuk tuk gibi seçenekleriniz de mevcut. Tuktuk’lar turistik bir araç olduğu için pahalı olabilir, aklınızda bulunsun. Minivan, song taew gibi araçları maalesef kullanmanız çok kolay değil. Çünkü bu araçların üzerinde Tayca yazılar oluyor, okuması çok kolay değil. Ancak eğer İngilizce bilen birisine sorarsanız, yardımcı olacaktır.

Otobüsler ise oldukça kullanışlı ve aslında en ucuz ulaşım araçlarından diyebilirim. Ancak bu tarz araçları kullanırken trafiğin yoğun olduğu sabah 07:00-09:00 arası ve akşam 17:00-20:00 arasından uzak durun! Bu saatlerde inanılmaz bir trafik oluyor, saatlerinizi yolda harcamayın. Otobüs için ViaBus denilen mobil aplikasyonu şiddetle öneririm. Hangi numara otobüsün nereye gittiğini kolayca bulabiliyorsunuz.

Son olarak istediğiniz zaman taksi kullanabilirsiniz. Taksimetre açtıktan sonra öyle hile, yüksek ücret gibi bir durumla karşılaşmazsınız. Ayrıca eğer Grab ve Bolt aplıiasyonlarından taksi ve araba çağırırsanız yerine göre daha ucuza ve indirimli tarifeler bulabilirsiniz.

Ayrıca ulaşım ücretlerinden Tayland’da ne kadar para harcanır? | Tayland Gezi Maliyeti yazısında detaylı olarak bahsettim.

3.2 Bangkok Dışında Diğer Şehirler

Phuket ulaşım, gezi, tuk tuk, phuket gezi rehberi, phuktet havaalanından otele nasıl giderim
Song Taew

Öncelikle eğer Phuket, Pattaya, Chiang Mai vs. gibi diğer şehirlere gidecekseniz Bangkok’ta olduğu gibi şehir içinde metro, tren gibi raylı sistemler, her yere gidebileceğiniz otobüsler bulmanız mümkün değil. Ama bu şehirlerde song taew ve tuk tuk denilen ulaşım araçları bulabilirsiniz.

Song Taew oldukça ucuz (10-20 Baht arası), Tuk Tuk ise bana göre maalesef bir turist tuzağı ve yerine göre 100-300 Baht(3-9 Dolar) arasında vermeniz gerekebiliyor. Aslına bakarsanız Bangkok dışında bulunan şehirlerde ulaşım için çok da fazla seçeneğiniz olduğu söylenemez.

Diğer bir seçeneğiniz ise taksi tutmak. Eğer turistik bir yerdeyseniz yine bu taksiler pahalı olacaktır. Bu sebeple Grab ve Bolt gibi taksi ve araba çağırma mobil aplikasyonlarını kullanmanızı tavsiye ederim.

Bu arada Tayland’da işinize yarayacak 10 mobil uygulama yazısını okuyabilirsiniz.

Son olarak motor kiralamaktan bahsetmem gerek. Bangkok dışında bulunan diğer şehirlerde eğer sıklıkla şehir içinde gezmeyi düşünüyorsanız, günlüğü 150-200 Baht(4-6 Dolar)‘a motor kiralamanızı tavsiye ederim. Ulaşım hem oldukça ucuza gelir, hem de istediğiniz her yere kolayca gidebilirsiniz.

Eğer şehirler arası seyahat düşünüyorsanız araba kiralamanızı öneririm. Booking sitesinden en uygun fiyatlı kiralık arabalar bulabilirsiniz. (Bu sitede ödeme yapmadan önce verdiğim linke tıklarsanız, ufak da olsa bana destek olur, beni çok mutlu edersiniz. Not: Sizden ekstra bir ücret kesilmiyor, sadece benim referansımla bu siteye gitmiş oluyorsunuz.)

3.3 Bangkok’tan diğer şehirlere nasıl gidilir?

Eğer araba kiralamayacaksanız, size tavsiyem 12go sitesinden otobüs, tren ve uçak biletleri fiyatlarına bakmanız olur. 10 yıllık Tayland yaşantımda bu siteyi belki de 50’den fazla kullanmışımdır. Gönül rahatlığıyla tavsiye ettiğim, en kolay ve güvenilir şekilde bilet alabileceğiniz bir site. Ayrıca Asya’nın diğer ülkelerinde de kullanabilirsiniz.

Eğer Bangkok’tan Pattaya’ya gitmeyi düşünüyorsanız bu konudan detaylıca bahsettiğim Pattaya’ya nasıl gidilir? | Ulaşım ücretleri yazısını okuyabilirsiniz.

4. Tayca Dili ve İngilizce

Tayland’a gitmeden önce dil konusu hakkında bir şeyler bilmeniz önemli. Tayland halkı bildiğiniz üzere Tayca dili konuşuyor. Bu dil öyle birkaç günde öğrenebilecek bir dil değil. Hatta ünlü web siteleri ve dergilerin yaptığı listelerde dünyanın en zor 10 dili arasında gösteriliyor. Benim bu dili öğrenmem, akıcı konuşabilmeye başlamam 3-4 yılımı aldı diyebilirim.

Ama gözünüz korkmasın, turistik bölgelerde yaşayanlar, bulunduğunuz otelde bulunan çalışanlar zaten İngilizce’ye aşina olduğu için bir sıkıntı çekmezsiniz. Ama eğer turistik bölgeler dışında yerlere giderseniz dil konusunda sıkıntılar çekebilirsiniz. Bu sebeple benim önerim Google Translate kullanmanız. Çok fazla kullanacağınıza eminim.

Onun dışında belli başlı, işinize yarayacak Tayca kelimeler de öğrenebilirsiniz.(Çok yakında bununla ilgili bir yazı yazacağım.)

Ayrıca Tayca kelimeler ve kalıplar listesine, okunuşlarıyla birlikte Tayland Yaşam Rehberi E-kitabında yer verdim. Bu kitabı satın alırsanız, emeklerimin karşılığı olarak bana destek olur, beni çok mutlu edersiniz.

5. Adres Sorduğunuz Kişilere Dikkat Edin

Tayland her ne kadar oldukça güvenilir bir ülke olsa da, otelinizin bulunacağı bölge büyük ihtimal turistik bir yer olacaktır. Bu sebeple turistler üzerinden para kazanmak isteyen taksici, tuktuk sürücüleri, satıcılar vs. gibi insanlarla karşılaşmanız çok olası. (Ülkemizde de olduğu gibi, dünyanın neredeyse her ülkesinde böyle kişiler var ne yazık ki).

Bu sebeple adres sorduğunuz kişilere dikkat edin. Turistik bölgelerde, sokakta yürürken adım başı Tuk tuk sürücüleri görürsünüz, sürekli size nereye gidiyorsunuz diye sorarlar. Eğer bir yere gitmek istiyorsanız, size yüksek tarife verebilirler. Veya sizi alışveriş yapacağınız yere götürürken, tanıdıkları ve yüksek ücretten satan satıcılara götürmeleri mümkün.

Eger taksi tutacaksanız, bu yazıda defalarca önerdiğim üzere Grab veya Bolt mobil aplikasyonlarından birini kullanın. Ayrıca Tayland’da işinize yarayacak 10 mobil uygulama yazısını okumanızı tavsiye ederim.

Kısa bir not: Merhaba, ben Faruk. Bu sitede sizi rahatsız etmemesi için reklama yer vermiyorum. Bu sebeple bana destek olmak isterseniz Bana Destek Olun sayfasına bakabilirsiniz.

6. Sokak Yemeklerinden Korkmayın

Tayland'a gitmeden önce, Tayland yemekleri, Thai Fried Rice
Kao Pad – Fried Rice

Tayland’a gitmeden önce bilmeniz gereken önemli bir konu ise yemek meselesi. Maalesef Tayland yemekleri ve mutfağına öyle hemen gelir gelmez alışmanız biraz zor. Her ne kadar damak tadımıza uygun, kolayca yiyebileceğiniz yemekler bulunsa da, doğal olarak bu yemekleri bulmanız kolay değil. Damak tadımıza uygun yemeklerden Tayland’da ne yenir? yazısında detaylıca bahsettim.

Tayland sokak yemekleri dünyaca çok ünlü. Sokaklarda adım başı, her köşe başında yemek satan sokak satıcıları görebilirsiniz. Hatta işte sırf bu yüzden Tayland’a ilk kez geldiğiniz zaman, bu sokak yemeklerinden ve Tayland’ın oldukça nemli ve sıcak olmasından ötürü garip ve pis bir koku hissedebilirsiniz, aklınızda bulunsun. Ancak gözünüzü korkutmak istemem, zaten zaman geçtikçe alışıyorsunuz.

Tayland’da özellikle akşama doğru açılan ve gece yarısına kadar açık kalan birçok market görebilirsiniz. Bu marketler hem ucuz alışveriş, hem de yemek için en güzel yerlerden. Sokak yemekleri zaten Tayland’ın kültürünün önemli bir parçası, benim tavsiyem denemekten korkmayın. Eminim ki çok seveceğiniz tatlar bulacaksınız. (Not: Eğer domuz eti tüketmiyorsanız, satın almadan önce sormayı unutmayın.)

Ayrıca bu konuda daha çok bilgi için Tayland Sokak Yemekleri – En Meşhur 12 Lezzet yazısını okuyabilirsiniz.

7. Alışveriş İçin Sokak Marketlerine Gidin

Tayland alışveriş, Tren Market, Bangkok
Bangkok’ta Sokak Marketleri

Tayland’da alışveriş yapmak, hediyelik eşya almak için bir yer bulmakta hiç ama hiç zorlanmazsınız. Özellikle turistik bölgelerde adım başı Weekend Market, Night Market, Bazaar gibi yerler görmek mümkün. Bu tarz marketlerde hem ucuz hem de oldukça ilginç ürünler bulabilirsiniz. En ünlü Tayland marketlerinden Tayland Alışveriş – Görmeniz Gereken 10 Yer yazısında bahsettim.

Yakınınızda bulunan marketleri bulmak için Google Haritalar’da “Food market“, “Night Market” vs. gibi aramalar yapmanızı öneririm.

Ayrıca eğer alışveriş merkezlerine giderseniz, çok daha fazla para harcarsınız, aklınızda bulunsun.

Tayland’da alışveriş hakkında daha çok bilgi için Tayland’dan ne alınır? | Tayland Hediyelik Eşyalar yazısını okumanızı tavsiye ederim.

8. Pazarlık Yapmayı Unutmayın

Tayland’da alışveriş yaparken, turistik bölgelerde bulunan satıcılar tahmin edebileceğiniz üzere normal fiyatın üstünde fiyatlar söylüyorlar. Pazarlık yaparak ciddi şekilde indirimler alabilirsiniz. Örneğin bir hediyelik eşya için 150 Baht(4.3 Dolar) gibi bir ücret söylense, bunu rahat bir şekilde 100 Baht(3 dolar) aşağısına indirebilirsiniz.

Tayca’da alışveriş yaparken kullanmanız gereken kelimeler ve kalıpları ise aşağıda veriyorum;

TaycaOkunuşuAnlamı
เท่าไหร่Tao rayFiyatı ne kadar?
อันนี้เท่าไหร่An nii tao rayŞunun fiyatı ne kadar?
แพงPengPahalı
แพงมากPeng maakÇok pahalı
ลดราคาได้ไหมLot rakaa day mayBiraz indirim yapabilir misiniz?

Bu arada yeni bir Instagram hesabı açtım. İstediğiniz zaman bana mesaj atabilirsiniz, takip ederseniz de çok sevinirim 🙂 Instagram: taylanddefterim

9. Turistik Olmayan Bölgeleri Keşfedin

Tayland’a gitmeden önce büyük ihtimal gideceğiniz yerleri çoktan belirlemişsinizdir. Tayland her ne kadar turist cenneti bir ülke olsa da, özellikle turistik bölgelerde çok fazla insan olabiliyor. Bu tarz yerleri tabii ki de gezeceksiniz ancak turistik olmayan bölgeleri de keşfetmeye açık olun.

Örneğin eğer Bangkok’ta en az bir hafta vakit geçirecekseniz, şehir merkezinde gidebileceğiniz Lumpini, Benjakitti, Rama 9 gibi çok güzel parklar bulunmakta. Hem temiz hava alın, hem de farklı güzel bir gün geçirin.

Bu arada Bangkok’ta ne yapılır? | Bangkok Gezi Rehberi yazısını okumanızı tavsiye ederim.

Onun dışında yabancı turistlerin zaman bulamadıkları ve uzak olması nedeniyle gitmedikleri Tayland’ın kuzeyine yani Chiang Rai, Chiang Mai, Nan, Phrae, Phayao, Mae Hae Song gibi şehirlere gitmenizi öneririm. (Tabii zamanınız olursa.)

Tayland’da lokal insanlarla tanışmak, aktiviteler bulmak için tamamen ücretsiz, gönüllü olarak insanların bir araya geldiği çok güzel bir aplikasyon var; MeetUp. 2014’ten beri Tayland’da yaşamama rağmen ben bile hala bu aplikasyonla bisiklet turları, satranç aktivitelerine katılıyorum. Kesinlikle öneririm.

Kısa bir not: Merhaba, ben Faruk. Bu sitede sizi rahatsız etmemesi için reklama yer vermiyorum. Bu sebeple bana destek olmak isterseniz Bana Destek Olun sayfasına bakabilirsiniz.

10. Eğlenin, Keyfini Çıkarın

Tayland blog
2018 senesinden beri çalıştığım okuldan bir fotoğraf

Tayland’da çok güzel vakit geçireceğinize eminim. Çünkü bu ülke resmen RAHAT yaşamın başka bir adı. Zaten öyle olmasaydı 2014 senesinden beri burada mutlu bir hayat yaşıyor olamazdım. Ülkenin bu kadar güzel olmasının sebebi tabii ki de Tayland insanları. Bu ülkede insanlar Tayca’da Sabay sabay(rahat) ve May ben ray(önemli değil, kafaya takma) diye geçen kalıpları tam anlamıyla yaşıyorlar. Kafaya çok şey takmazlar, hayatlarında strese çok yer vermezler.

Tayland insanları hakkında daha çok bilgi için Tayland nasıl bir ülke? yazısını okuyabilirsiniz.

Tayland’da gezilecek yer, yapılacak aktivite bitmez. Nereye giderseniz gidin, keyifli zaman geçirebilirsiniz. Farklı şeyleri denemeyi unutmayın. Yemeklere, tropikal meyvelere kesinlikle denemeden dönmeyin. Tayland hakkında daha çok bilgi için blogumda bulunan diğer yazılara bakmayı unutmayın.

Bonus: Başka Bir Ülkede Bulunduğunuzu Unutmayın

Evet Tayland Land of Smiles (Gülümseyen İnsanların Ülkesi). Bu ülkede yabancıları oldukça çok seviyorlar. Ama tabii bu saygısızlık yapmanızı gerektirmez. Yaşayış biçimlerine, dinlerine saygılı olun. Hatta Tayland kralı hakkında kötü birşey söylerseniz hapise girme cezasıyla karşılaşabilirsiniz, yasalar çok sıkı. Bu konuda iyi bir şey söylemek isteseniz bile yorum dahi yapmayın.

Bu yazıda Tayland’a gitmeden önce bilmeniz gerekenlerden detaylıca bahsetmeye çalıştım, umarım yararlı olmuştur. Ayrıca Tayland Turistik Yerler – En Güzel 11 Yer yazısını da okumanızı tavsiye ederim.

Eğer sorularınız olursa Bana Ulaşın sayfası veya Instagram üzerinden mesaj atabilirsiniz.

*** Merhaba Ben Faruk, 2014 senesinden itibaren yani 10 senedir Tayland’da yaşıyorum. Eğer benimle birebir görüşmek ve Tayland hakkında aklınıza gelebilecek bütün soruların detaylı cevaplarını bulmak istiyorsanız Danışmanlık Hizmetime bakabilirsiniz.

Kısa bir not: Bu sitede sizi rahatsız etmemesi için reklama yer vermiyorum. Bu sebeple bana destek olmak isterseniz Bana Destek Olun sayfasına bakabilirsiniz.

Faruk

Faruk Bayram. Tayland aşığı. 2014 senesinden itibaren Tayland'ın kuzeyinden güneyine, doğusundan batısına gezmediğim yeri, tatmadığım lezzeti kalmadı diyebilirim. Bu deneyimlerimi sizlerle paylaşmak için buradayım. Takipte kalın.

En Yeni Yazılar